Thread Reader

10

@wnnrftn

Sep 22

10 tweets
Twitter

bismillah. adik i dgn 8 kwn dia kena scam rumah sewa. budak budak nak masuk belajar pun kena scam ye. nak dpt duit balik maybe tak dpt but MUHAMAD FARID HAZAZ semoga kenyang mkn duit haram tu. nak minta tolong sesiapa area uthm parit raja, kalau ada rumah sewa rojer.

scammer rumah sewa alert! FARID HAZAZ: 017-9874935 MUHAMAD FARID HAZAZ BIN HJ MUHAMAD FADZLE RHB:- 11229100354670 HAJAH ROSYATIMAH BT HJ YAKOB MAYBANK:-101468266983

tak tahu lah data tak update ke apa tapi bila check dua dua no acc takde report sebelum ni. idk if i check dekat website betul ke tak.

paling meyakinkan share gambar 'rumah sewa' tah mana mana mai. modus operandi dia, ngegas student bayar depo sebab 'ramai' student lain nak unit yang dia iklankan

hopefully takde student terkena lagi dengan si farid hazaz ni. scammer busuk begini kalau dapat kita cubit pakai pliers sorang satu kali. bukan first time dia buat kerja haram ni:

kawan kawan adik i tengah stress nak cari rumah sewa dalam masa singkat. 1800 maybe tak banyak mana tapi student mat. duduk jauh dari family, rumah sewa pulak kena scam. dari merpati sampai ke ulat sampah semua kerja nak sakau duit orang

dah lama diorang mencari rumah sewa then 14 august haritu dapat positive respond. rupanya false positive. nak sertakan ss terlalu banyak so i attach lah dua keping ss yang dapat dari kawan adik i yang deal rumah sewa tu. awal dengan ending

kalau nampak nama ni, lari! jaga family korg jgn sampai kena sakau dkt mamat hazaz ni. selain tu, if korang tahu rumah sewa yang available berdekatan uthm parit raja, pls share ya tolong i carikan rumah sewa untuk adik i dan kwn kwn dia. thankyouu semua. semoga murah rezeki korg

update: location scammer dah dapat trace dah. MUHAMAD FARID HAZAZ BIN MUHAMAD FADZLE (26) come forward jumpa i untuk selesaikan benda ni. accept request i dekat ig and dm i sendiri. i tahu location you. datang sendiri untuk selesaikan baik baik or-

alhamdulillah ramai share info rumah sewa and byk pihak termasuk mpp uthm dah reach out dah. terima kasih banyak guys! sekarang diorang tengah cari rumah sewa berdasarkan info yang korang share. hopefully jumpa yang sesuai untuk diorang 9 orang.

10

@wnnrftn

jane of all trades

Follow on Twitter