Thread Reader
Twitter

לפני כשנתיים בערך התחלנו במחקר שמנסה לבדוק מה קורה לצמחים שגדלים באקלים החדש שאנחנו נכנסים אליו. אקלים שלא היה פה מיליוני שנים. נראה כי כדור הארץ הופך לג'אנק פוד. אנחנו קוראים לזה JUNK FOOD EARTH. שרשור על הבעיה הנסתרת של הפחמן הדו חמצני שרובכם לא מכירים (1/11)

הפחמן הדו חמצני הוא מזון לצמחים. הם לוקחים אותו מהאוויר בתהליך הפוטוסינתזה ובעזרת קרינת השמש ממירים אותו לחיים ובונים איתו את הגוף שלהם (2/11)
במאה השנים האחרונות העלנו את ריכוז הפחמן באטמוספירה במעל 50 אחוז, לריכוז של היה פה 4 מיליון שנים. מצד אחד זה מחמם את כדור הארץ. אבל מצד שני זה עוד פחמימות בחינם לצמחייה והצמחים גדלים הרבה יותר! (3/11)
ואכן מאז שנות ה-80 העולם נהיה ירוק יותר. אבל אז התחילו עדויות על תופעה מוזרה- בעוד הצמחים נהנים ומשמינים מפחמימות, הרמות של שאר היסודות החיוניים לא עומדות בקצב והצמחים נהיים מדוללים בברזל, בחלבון, באבץ, בסידן ובוויטמנים שונים (4/11)
ניסויים שבהם גידלו חיטה, תירס או אורז בריכוזי הפחמן הדו חמצני שצפויים לנו כאן בעוד כמה עשורים מצאו כי השמנת הצמחים מדללת משמעותית את כמויות החלבון והויטמנים - לעיתים בעשרות אחוזים. כלומר, הצמחים הופכים לג'אנק פוד חסר ערך תזונתי. קצת כמו שאתם תאכלו רק בורקסים כל היום (5/11)
לתופעה הזו ניתן שם: "הרעב הנסתר" - מצב שבו אנשים שאוכלים מזון לא מגוון שמורכב בעיקר מפחמימות כמו אורז ולחם סובלים מחוסרים גדולים באבץ, ברזל, ויטמנים וחלבונים מה שגורם לעליה בשיעורי האנמיה בקרב נשים ולמחלות אחרות בילדים במדינות כמו הודו, אינדונזיה, סין ואזורים באפריקה ׁ(6/11)
הסיבות לירידה בערך התזונתי קשורה לשני דברים: 1. בעוד ריכוזו של הפחמן הדו חמצני הולך ועולה ריכוז שאר היסודות בטבע לא משתנה באותו הקצב 2. צמחים שגדלים בתנאים של פד"ח גבוה לא מצליחים לספוג יסודות חיוניים מהשורשים באותה יעילות (7/11)
אחד הכיוונים שאנחנו בודקים במחקר שלנו זה האם צמחים שונים יוכלו להתמודד עם המחסור על ידי ספיחת היסודות החיוניים ישירות מהעלים במקום מהשורש. עדויות ראשונות שלנו מראות כי הכיוון הזה יכול להיות מבטיח (8/11) nph.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.11…
זה לא נגמר רק בגידולים חקלאיים. זה קורה גם בטבע עצמו. תחשבו על עץ ביער שמשמין מפחמימות ומדולל בשאר היסודות. הדילול בערך התזונתי שלו משפיע על כל שאר שרשרת המזון ביער והמחסור בחלבונים ובמינרלים משפיע ישירות על כל שאר המינים. זו ממש הרעבה אקולוגית (9/11)
במחקר אחר שלנו אנו רואים כי צמחים מסויימים מצליחים להתמודד עם תופעת הדילול על ידי הפעלת מנגנונים יחודיים להשגת חומרים שונים מסביבתם. כאלה שנחשבו עד היום לא זמינים. זה עוזר להם להדביק את קצב ההשמנה של עודפי הפחמן. אבל זה יעיל עד גבול מסויים. (10/11)
אסיים עם תופעה מרתקת- כדי לדעת מה יהיה בעתיד אנחנו הולכים לעבר, לתקופות שבהם האקלים היה דומה למה שצפוי לנו כאן בקרוב. לפני 55 מיליון שנה ריכוז הפד"ח באויר היה גבוה ממה שהוא היום והעולם היה חם הרבה יותר (10/11)
חוקרים גילו כי בעלים שהשתמרו מהתקופה יש הרבה יותר חורים. העליה בכמות החורים בעלה מעידה כי הזחלים שניזונים מהעלה היו צריכים לאכול מהעלה הלוך וחזור כדי להשיג את אותו ערך תזונתי. JUNK FOOD EARTH (11/11)
The Climatist || האקלימיסט
Climate Change, Carbon Sequestration, Ben Gurion University
Follow on Twitter
Missing some tweets in this thread? Or failed to load images or videos? You can try to .